Kontakta oss

info@huum.eu

Om oss

HUUMs team består av hängivna bastuentusiaster som tror på bastuns viktiga roll för hälsan och välmåendet. Vi alla har växt upp i Estland där det skulle vara svårt att föreställa sig slutet på en lång arbetsvecka, en kall vinterdag eller en mysig sommarkväll ute på landet utan ett bastubad. Bastun möjliggör att ta tid för sig själv, återställa kroppen och själen, hålla sig frisk och helt enkelt trivas. Därför tycker vi att bastun borde vara tillgänglig för alla och överallt.

Bastutraditioner genom 3 generationer

HUUMs grundare Siim Nellis är redan den tredje i sin familj som arbetar med framställande av bastuaggregat. Hans farfar var en skicklig ugnsmurare som byggde många bastuugnar, och även hans far arbetar aktivt med tillverkning av bastuaggregat. Siim fortsätter att föra vidare dessa traditioner genom att förena estniska bastubyggnadskunskaper med modern design och innovativ teknik.

Hur det första designaggregatet blev till

Bastuaggregat har utarbetats i länder med långa bastutraditioner, men ofta utan att ta någon större hänsyn till deras design. När Siim Nellis sökte en mer modern och effektiv design för bastuaggregat kontaktade han Estlands konstakademi år 2011. EKAs studenter i produktdesign föreslog olika lösningar för ett bastuaggregat och en av dem var särskilt iögonfallande. Den föreställde ett halvklotformat bastuaggregat inspirerat av en vattendroppe. 2012 anpassades designlösningen till tillverkning och fick namnet DROP. Till skillnad från tidigare bastuaggregat kännetecknas det eldrivna aggregatet DROP av en unik rund form, optimal metallförbrukning och hög stenkapacitet så att bastuaggregatet ger en mild ånga som liknar ångan från ett vedeldat bastuaggregat.

2015 vann DROP produktdesignpriset Red Dot, ett av de viktigaste internationella designprisen. DROP uppskattades för sitt suveräna förverkligande av designlösningen.

Vi främjar aktiv och hälsosam livsstil

HUUM främjar aktiv och hälsosam livsstil genom att sponsra idrottare och även genom att vara aktiva själva. Vi sponsrar triatlonteamet HUUM IRONMAN som består av begåvade idrottare. Dessutom stödjer vi daminnebandylaget Sparta vinnaren av Estlands mästerskap 2018. Våra anställda sysslar för närvarande aktivt med discgolf och vår största succé hittills är förstaplatsen på företagsturneringen i discgolf i april 2019.

OF SAUNA

Bli en återförsäljare

Fyll i formuläret och vi kommer att kontakta dig för att diskutera framtida samarbetsmöjligheter.


    Contact form

    [contact-form-7 404 "Hittades inte"]